Пациентите на най-голямата болница в страната вече могат да

...
  Пациентите на най-голямата болница в страната вече могат да
Коментари Харесай

Последно поколение ангиографски апарат заработи в пловдивска болница

  Пациентите на най-голямата болница в страната към този момент могат да бъдат лекувани с новия ангиограф, като процедурите сe реимбурсират  напълно от Здравната каса. Ангиографът е предопределен за диагностика и лекуване на най-честите  сърдечно-съдови болести, по които страната ни води печалната ранглиста по смъртност  в европейските страни. 

Новият уред разрешава 3D реконструкции и прави облиците триизмерни, а рентгеновото облъчването е в пъти по-ниско от старите апарати, изясни началникът на Отделението по инвазивна кардиология в УМБАЛ „ Свети Георги “ Пловдив доктор Георги Горанов. Нещо повече -  актуалният ангиограф сплотява информацията за съдовата патология на всички употребявани до момента образни методики като скенер, ядрено-магнитен резонанс, ехография и построява 3D образни реконструкции, които се употребяват по време на диагностичните и интервенционални процедури. Това е извънредно потребно при сложни съдови интервенции на аорта, коронарни и каротидни артерии, а също и при лекуването на структурни болести на сърцето, като имплантирането на TAVI – безкръвна промяна на аортната клапа, процедура, която се прави рутинно в отделението. С него се правят и високоспециализирано функционално проучване на коронарните стенози, ротаблация, ангиопластика на хронични оклузии, в това число и интервенции на каротидни, ренални и периферни съдове на крайниците.



 „ Благодарни сме за разбирането и поддръжката, която получихме от управлението на болничното заведение в лицето на нейния шеф проф. Карен Джамбазов. С техниката, с която разполага отделението можем да лекуваме целия набор на сърдечно-съдовите болести. Освен пациентите с коронарна и периферна съдова болест, сполучливо третираме и всички ритъмни и проводни нарушавания “, добави доктор Горанов. Единствено в Пловдив отделението разполага с най-съвременната инсталация за осъществяване на електрофизиологични проучвания и аблации при всички типове тахикардии. А посредством имплантиране на специфични устройства – системи за ресинхронизираща терапия и кардиовертер дефибрилатори, експертите от Отделението по инвазивна кардиология лекуват пациенти със сърдечна непълнота и такива застрашени от неочаквана сърдечна гибел.





 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР